Om vandrefilosofi

Tegnet vandrefilosofi – Tanker om at vandre og hvad det kan gøre af forskel, både for vores virkelighed, for vores sundhed, vores relationer og for vores samfund og planeten

Portræt Frits Ahlefeldt-Laurvig
Frits Ahlefeldt-Laurvig (1966)

Vandring er en virkelighed jeg er dybt facineret af, og en virkelighed der kan udforskes på utallige måder. Fra korte ture til købmanden, til dagsture, til at slentre om på må og få, og til de helt lange vandreture, og så endeligt til de vandrere, der ender som nomader, og vandrer uden at have et hjem, andre steder end hvor de kommer forbi undervejs.

Jeg elsker at der er rigtigt mange måder at vandre på, og lige så mange forskellige måder at se på det at gå.

Måder som skifter alt efter vores erfaringer og de landskaber og steder vi går igennem, og ikke mindst påvirkes af de mennesker, som vi oplever og møder undervejs.

Filosofi og vandring er meget gamle venner, og rigtig mange filosoffer, tænkere og poeter, der arbejder med at forstå virkeligheden, har bevæget sig til fods, og gør det stadigt.

Samtidigt er virkeligheden et stadigt mysterium for mange af os, og en del sætter spørgsmål om vi overhovedet kan begribe virkeligheden direkte, eller kun gennem metaforiske forståelser, og ved at sammenligne den med ting vi synes vi begriber.

En af de ting som vi altid har sammenlignet vores virkelighed med, og set den som, er en vandring.

Vores sprog er gennemsyret af vandre-metaforer og vores tekster og historier er i sig selv små stier, som vi begiver os ud på, fra den ene ende og til den anden.

Hvis der alligevel findes en umiddelbar og direkte måde vi kan opleve virkeligheden på, så er det måske netop, og lidt pudsigt, ved at sætte den ene fod foran den anden og gå den…

Jeg håber vandrefilosofi.dk sitet her kan give inspiration til præcis det 🙂

Frits Ahlefeldt-Laurvig

København 2024

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑